Ready To Print

Besturingssysteem: iOS en Androïd (versie 2.2 en hoger)Ready to print 

Huidige prijsklasse: IOS: €8,99 ;Androïd: €6,20

Classificatie: Voorbereidend schrijven en leren schrijven 

Leeftijdscategorie: 2 – 7 jaar 

Voertaal: Engels 

Omschrijving app: Ready To Print is een app ontwikkeld door een ergotherapeut die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in het werken met kinderen. Zij heeft deze app ontwikkeld om kinderen te ondersteunen bij het verwerven van de pré-schrijfvaardigheden. Er zijn 10 verschillende activiteiten. Je kan verschillende gebruikers aanmaken en per gebruiker een aantal waarden instellen. Je kan de grootte van de afbeeldingen bepalen, de breedte van de lijnen waartussen je moet tekenen, de spreiding van de voorwerpen (bij Pinch), het al dan niet tonen van scores op het scherm, een certificaat tonen op het scherm na afronden van een oefening en het al dan niet instellen van een minimum accuratesse om verder te mogen naar de volgende oefening. Je kan eveneens een rapport oproepen waarin vermeld wordt welke oefeningen je gedaan hebt, welk level je behaald hebt, je accuratesse (%), en het tempo.

De verschillende activiteiten zijn:
– Touch: er worden 3 tot 20 afbeeldingen getoond op het scherm, het is de bedoeling dat het kind deze gaat aanraken, in eender welke volgorde, en dan veranderd de afbeelding. Er zijn 16 levels.

– Ordered Touch: idem ‘Touch’, maar nu is het kind verplicht om de afbeeldingen in een welbepaalde volgorde aan te raken.
– Matching: 2 tot 6 vormen (zelf te kiezen) matchen met hun lijntekeningen, er is altijd 1 lijntekening minder dan een vorm.
– Path Following: er zijn 25 verschillende paden. Het is de bedoeling dat het kind 2 voorwerpen gaat verbinden door een lijn te tekenen die het pad niet verlaat.
– Shape Tracing: lijnen tekenen binnen een vorm.

– Connect the dots: punten verbinden, de volgorde van verbinden en de richting worden aangegeven. Op deze manier tekenen ze een van de tien vormen. Daarna kunnen ze op hetzelfde scherm de vorm nog eens vrij natekenen.
– Pinching: 2 bij elkaar horende tekeningen worden op het scherm getoond, het is de bedoeling dat het kind met 2 vingers (van dezelfde hand) de voorwerpen bij elkaar brengt (slepen). Je kan kiezen hoeveel keer je dit na elkaar wilt doen (5-10-15-20 keer).
– Letters and Numbers: hier oefen je de vormgeving van drukletters,
scriptletters of nummers. Zoals bij ‘Connect the dots’ kan je hier ook achteraf de letters/nummers vrij tekenen.
– Free Draw: vrij tekenen, je hebt de keuze uit 8 kleuren.
 Ready to print 2

Aanbeveling: Deze app komt zeker van pas bij het inoefenen van de voorbereidende schrijfvaardigheden. Een meerwaarde zijn de instellingen per gebruiker en het kunnen opvragen van een rapport. Deze app is zeker te gebruiken binnen therapie, maar eveneens binnen de thuissituatie. De app is ook nog vollop in ontwikkeling. 

Website: http://readytoprint.essare.net/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *