Dexteria Junior

Besturingssysteem: IOSiPhone Screenshot 1

Huidige prijsklasse: €2,69

Classificatie: Voorbereidend schrijven 

Leeftijdscategorie: 2 – 6 jaar 

Voertaal: Engels  

Omschrijving app: Dexteria Junior is een app die bestaat uit 3 oefeningen om de fijne motoriek, oog-handcoördinatie van kinderen te stimuleren.
iPhone Screenshot 4 – “Plet” de pompoen. ‘Tap’ op de pompoen en je plet hem. Er zijn verschillende gradaties, 15 niveaus, van weinig pompoenen naar veel. In het begin staan de pompoenen stil en naarmate het moeilijker wordt beginnen ze te bewegen. In de hogere levels wordt er ook geoefend op ‘2 x tappen’ op de pompoen.
– “Pinch” de peper. Ook hier zit er een gradatie in,
iPhone Screenshot 310 niveaus. Van weinig naar veel, van stil naar bewegend en hier nog een extra gradatie: de pepers veranderen van kleur. Pinch je een rode peper dan verdwijnt hij, pinch je een gele peper dan vermenigvuldigd deze.
– Trace & Erase: Lijnen tekenen tussen begrenzing,
iPhone Screenshot 2deze dan weer wissen door er opnieuw over te gaan en als beloning wordt er een gekke foto van jou getrokken. Er zijn 29 verschillende patronen.

Van alle oefeningen worden de resultaten bijgehouden in een rapport. Bij het tappen en pinchen wordt het aantal keren tappen/pinchen en de tijd bijgehouden, bij trace en erase zie je de nauwkeurigheid en de tijd. 

Aanbeveling: Deze app is zowel binnen therapie als in een vrij moment/thuissituatie te gebruiken. Een meerwaarde is het rapport dat je kan opvragen met een overzicht van de gedane oefeningen en de behaalde resultaten.

Website: http://www.dexteria.net/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *