Letterpret

Besturingssysteem: IOS 

 

Huidige prijsklasse: lite/€1,79 

Classificatie: Leren schrijven, lettervorming 

Leeftijdscategorie: 4-7 jaar 

Voertaal: Nederlands 

Omschrijving app:
Letterpret is een app waar je letters leert schrijven ‘zoals op school’.
Je krijgt op het beginscherm de keuze of je letters in het vloeiend schrift wilt oefenen of de drukletters. In de lite versie kan je enkel de a,b,c in het vloeiend schrift uitproberen.
In de betalende versie kan je kiezen welke letter je wilt oefenen. De geselecteerde letter wordt eerst correct uitgesproken (vb: b = ‘bhu’ en niet ‘bee’). Het kind wordt gestimuleerd om dit na te zeggen. Daarna wordt er getoond hoe de letter gevormd wordt en dan is het kind aan de beurt om de letter op een correcte wijze te overtrekken. De eisen om de letters te overtrekken liggen zeer hoog. Er is een strenge afstelling van het overtrekken: je mag nauwelijks afwijken van de voorgetekende lijn en je mag het niet te traag doen, anders moet je herbeginnen. Wanneer het lukt om de letter te overtrekken dan krijg je een compliment.
 

Aanbeveling: Deze app is therapeutisch wel te gebruiken, maar ik denk door het te streng afstellen van de eisen bij het overtrekken, dat er vlug enkele kinderen gaan afhaken om het thuis ‘voor het plezier’ eens te gaan oefenen. Het is wel een interessante app omdat de letters goed worden uitgesproken en omdat je hier de keuze krijgt om ook het vloeiend schrift te oefenen. Wat spijtig is, is dat er geen verbindingen tussen de verschillende letters kunnen geoefend worden.

Website: http://www.pretapp.nl/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *